Ben böyle oldum :)

Bir önceki yazımda bahsetmiştim saçlarımda değişiklik yapma kararı aldığımı. O karar eyleme dönüştü ve ben  pırasa saçken böyle oldum :)


Aslında su dalgası diye gittim. Böyle iri iri dalgalar vardı hayalimde. Maalesef öyle olmuyormuş. Dalgaların düşme payı varmış. Uzun süreli tutmayabilirmiş. Bende klasik perma yaptırdım. Ama bildiğimiz koyun perması da değil. Su dalgası perma. Sarılırken saçım ömrümden ömürler gitmişti. 'Evvaah, koyun olucam şimdii ' dedim içimden hep. Ama sonuçtan gayet memnunum. Kuaförüm beni anlamış, uzun süreli kullabilmem için bu yola başvurmuş. Özellikle şu an ki hali acayip doğal duruyo. Yıllardır uzun ve düz olan saçlarımdan kurtuldum. Ve yeni saçlarımla aşk yaşıyorum :))


Bu saçı neden çok istediğimi anlatıyım..

Düz saçlarım üstüne bir de ince telli olunca, toka bile tutmaz durumdaydı. Eğer yeni yıkadıysam, temizse tokalar bile hooop kayıp saçımdan düşüyordu. Düz olunca maşalar ve şekillendiricilerle eziyet edip kırıyordum. Şöyle 'yıka çık saçı' lazımdı bana. Bende koydum aklıma gittim yaptırdım. Büyük cesaretti benimkisi aslında. Saçımda boya bile yokken gidip perma yaptırdım :) Boyamak bile bana göre bi işlem değil. Binlerce kez, boyasam nasıl olur acaba desemde 'yok doğallık daha güzel,ya kötü olursa, ayy yok yok ben böyle de güzelim' diyip oturdum yerime :)
Ayrıca önemli bir not: Boyasız,işlemsiz saçta bu tür uygulamalar daha güzel tutuyormuş. Uzun süre kullanabiliciğim :D

Saçımın tam modelini  google'da ararken Shakira saçı diye karşılaştım. Shakira'nın saçı su dalgası permaymış. 
Bende bi havalarrrr, bi havalarr.. :))



Tabi böyle saçlara sahip olunca ben tüm şampuanlarımı değiştirdim. Ertesi gün doooğru Watsons'a..


Elidor'un bukle belirginleştirici serisinden şampuanını aldım. Permalı saçlara iyi bakıldığı takdirde bozulmasını önleyebilirmişiz.
KESİNLİKLE saç kuruyken taranmamalı! Destekleyici saç kremiyle duşta yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Islakken tarayabilirsiniz. Benim ince telli olduğu için hiç bu güne kadar böyle bi problemim olmadı. Hala da yok. O yüzden saç kremi kullanmıyorum. Bende duştan sonra durulanmayan şekillendirici Pantene Krem aldım. Taradıktan sonra ellerimle kremliyiorum, kurumaya bırakıyorum. Kıvır kıvır şaçlarım oluyor :)

Bunların yanında o gün Rexona deodorant aldım. Yanında 2 adet hediye oje verdiler. (Oje veriyo diye de almış olabilirim :D ) Renkleri çok hoş : 

Ve Golden Rose Perfect Shine Rujlar!! 
Ben bu rujlara bayılıyorum.. Kokuları acayip güzel. Özellikle pembesi şıpsevdi sakız kokuyor:) Gelde yeme..
Ben 2 renk aldım bu sefer. Yaz rengi olan ve bronz tenle müthiş duran Şeftali (220), ve nar çiçeğinin biraz daha pembe tonu (221)

Vee tabikii yaz aylarının en önemlisi Ayak Bakımı!
Yaz gelince terlikler, sandaletler, topuklu yazlık açık ayakkabılar en çok tercih edilenler. E kışın botlarla işkence ettiğimiz ayaklarımıza şevkatli davranmamızın zamanı geldi :) Yoksa çirkin manzaralarla karşılaşıyoruz . 
Bende Watsons Naneli Ayak Kremini kullanıyorum. Gece yatarken sürerseniz daha uzun süreli bakım yapmış olursunuz.

Ayaklarına güvenenler renk renk ojelerle sahillerde boy göstermeye başladılar bile. Biri de benim :)
Ayak fotoğrafı olmadan yaz olur mu? :)) 


Son olarak, günlerimin nasıl geçtiğine ilişkin fotolar : 





Şimdilik bu kadaaar :) :*

Yorumlar

  1. merhaba ezgi ben hanife blogunu tesadüfen gördüm gayet başarılı. bende perma yaptırmak istiyorum ama cesaret edemiyorum.

    YanıtlaSil
  2. Eğer ince telli ve düz saçların varsa düşünmene bile gerek yok :)

    YanıtlaSil
  3. saçlarınızı hangi kuaförde yaptırdınız öğrenebilir miyim ?

    YanıtlaSil
  4. Zeytinburnu'nda Firdevs kuaföre gitmiştim :) Ayrıca yakın br tanıdığım olur. Yakınsanız tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  5. şu tatil resimlerinde ayaklar gözüküyor yaa ahh diyorum bi ben kapatıyorum ayaklarımı seninki kadar güzel olsalar hep çekin derim ama şişkolar içimde kalıyor hep

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederim Melisa Hanım :))) güzel iltifatlarınız için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Kuaforun adresini almam mumkun mu istanbulda ariyorum da bnde kuafor :) bide kaca yaptrdin o saci merak ettim uzun gorundu gozume :) cok guzel oldugunu solemeden gecemicem :)

    YanıtlaSil
  8. İstanbul Zeytinburnu'nda Firdevs kuaföre gitmiştim. 2 sene oluyor sanırım. O zamanlar 75 gibi bir fiyattı sanıyorum :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba.perma yaptıralı uzun zaman geçmiş ama size birkaç soru sormam mümkün mü? benim saçlarım aşırı ince telli.hergün yağlanıyor ve çok dökülüyor.sizce saçıma perma yaptırmam daha çok döker mii.yada zarar verir mi saçıma

    YanıtlaSil
  10. ayaklarınız çok çekici çok şanslısınız...

    YanıtlaSil
  11. İnce telli olmasının bi zararı olmaz ama dökülmesine bir çare bulmanızı öneriririm öncelikle. Bunun içinde PROZINC isimli şampuanı kullanmanızı öneririm :)

    YanıtlaSil
  12. Merhaba bende perma yaptırmayı çok istiyorum, saçlarım çok ince telli ve düz bugün kuaförle görüştüm kesinlikle yaptırma zaten ince dökülür hem hemde kırılır saçın zaten az hiç kalmaz dedi. Şimdi senin blogunu gördüm ona göre yaptırcam nasıldı senin kullanışı memnunmuydun yani şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Birde boya tavsiye etti bugün boyayıp keseyim dedi sarıya ama bu kony hakkında da düşüncelerin ne aceba :))

    YanıtlaSil
  14. Çok aşırı ince saçlarım perma yaptr mak istiyorum ama ya kötü olursa uzun süreli olduğu için cesaret edemiyorum minton tipliyim küçük yüzüm var ama artk hergün saçlarım azcıkta olsa canlı dursun diye yıkamaktan bıktım gerçekten kışları çok zor oluyor çekilmiyor resmen sinuzit oldum saçlarımı yıkamaktan..benimde saçlarım sarı ve ince acaba shakira kadr olur mu

    YanıtlaSil
  15. Çok aşırı ince saçlarım perma yaptr mak istiyorum ama ya kötü olursa uzun süreli olduğu için cesaret edemiyorum minton tipliyim küçük yüzüm var ama artk hergün saçlarım azcıkta olsa canlı dursun diye yıkamaktan bıktım gerçekten kışları çok zor oluyor çekilmiyor resmen sinuzit oldum saçlarımı yıkamaktan..benimde saçlarım sarı ve ince acaba shakira kadr olur mu

    YanıtlaSil
  16. Merhaba benim saçlarım neredeyse belime kadar geliyor saçlarım gür ama ince telli ve Boyalı... önceden Baya bu kivircikti maşa fön boya derken hafif dalgalı olmaya başladı perma yaptırmayı düşünüyorum fakat perma yaptırmadan tekrar kıvırcık olma şansı varmı yani yöntemilerini biliyor musun 😊

    YanıtlaSil
  17. Merhaba benim saçlarım neredeyse belime kadar geliyor saçlarım gür ama ince telli ve Boyalı... önceden Baya bu kivircikti maşa fön boya derken hafif dalgalı olmaya başladı perma yaptırmayı düşünüyorum fakat perma yaptırmadan tekrar kıvırcık olma şansı varmı yani yöntemilerini biliyor musun 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorum Yaptılar

Popüler Yayınlar